Во клубот од Дортмунд ја стартува и тренерската кариера, првенствено водејќи ја младинската екипа на Борусија со која за кратко време постигна одлични резултати што преставуваше препорака за челниците на клубот да и доделат многу поодговорна функција во клубот повеќе
Визијата на кампот е јасна, а тоа е да ја промовираме идејата за еднаквост на сите деца во кампот без разлика на тоа од каде доаѓаат. Да им помогнеме да се надоградат во секоја смисла и и да ги премостат сите разлики меѓу нив. повеќе
Пребогатото ракометно искуство на и надвор од теренот, надополнето со специјализација за ментален тренинг и физичка подготовка на професионални играчи нејзиниот клуб максимално го користи предавјќи и ја функцијата за скаутирање на млади играчи од целиот свет и претворање во врвни ракометарки повеќе